5 saker du inte visste om The Beatles

Ett band som har överlevt genom minst två generationer är en ikon. Du kan flera Beatles låtar och kanske kan du också namnen på alla bandmedlemmar. Är du lite överkurs vet du också vem Stu Sutcliffe var och vad som hände med honom.

Här är 5 saker om The Beatles som du kanske inte visste:

  1. Gatan Penny Lane

Efter att Beatles gav ut sin hit om Penny Lane har denna gata i Liverpool drabbats av ett ständigt problem. Folk snor gatuskylten med namnet Penny Lane. Liverpools statsnämnd fick nog av detta elände och slutade sätta upp nya skyltar. Istället målade de namnet på gatan på en byggnad!

Den här skylten får förhoppningsvis stå kvar!
  1. Mal Evans insats

Mal Evans var Beatles turnémanager men också en person som har varit med om att forma några av deras största hits. Han var den som ringde i väckarklockor i låten A Day in the Life och han slog på en bjällra för kor i låten With a Little Help from My Friends.

  1. Två av bandets medlemmar är vänsterhänta

Både Paul McCartney och Ringo Starr är vänsterhänta.

  1. Skivomslag med alla ord

Den första Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band LP-skivan hade en baksida där alla orden från låtarna på skivan fanns med. Det här var första gången i rockhistorien som man designade omslag på detta vis.

  1. Scrambled eggs eller Yesterday…

När Paul McCartney skrev låten Yesterday började han utan texten. Han jobbade med orden scrambled eggs, oh my baby how I love your legs till melodin innan han kom på orden yesterday, all my troubles seemed so far away.