Hur vet du att du har sett en hippie?

Tycker du att det är kul att leka lekar i bilen som att se hur många gula bilar du ser och liknande. Kanske tycker du också att det är roligt att räkna hippies. Men hur vet du om du har sett en hippie. Här ska vi se på några säkra tecken…

  1. Kläder som ser lite annorlunda ut

Det kan vara färgerna som är grälla, hemmagjord batik eller bara att kläderna sitter lite märkligt. Sistnämnda beror på att de kommer från en second hand butik där det bara fanns ett exemplar och därmed bara en storlek. Dessutom är det vanligt att hippies inte har nya kläder på sig då äkta hippie-kläder är svåra att finna i nyproduktion.

  1. Lädersandaler

Idag är det förstås sandaler som är gjorda av återvunna bildäck om hippien inte har funnit ett par original i läder från 1970-talet som fortfarande är i gott skick.

  1. Ingen makeup eller något konstigt

En hippie är antingen utan makeup eller så har han eller hon målat saker i ansiktet. Som till exempel en blomma runt ögonen.

  1. Stråhattar

Ser du en person i stråhatt ska du titta igen för att se om det finns andra hippie-kännetecken. Det kan mycket väl vara så att du har spanat in en hippie!

  1. Man i tofs

Män i tofs är inte sällan hippies. Anders Borg kan ses som en smyghippie som sedan lade tofsen på hyllan.

  1. Damer i flätor

Kvinnliga hippies har ofta flätor.

  1. Kroppshår

Kroppshåret får växa…